Hoe werkt het

Wij bereiden onze gerechten zo, dat u het alleen maar hoeft af te bakken op de bbq en onze nasi, mie of bijgerechten in de pan. Dit kant-en-klaar concept zorgt ervoor dat u, in tegenstelling tot het aanleveren van verwarmd eten, altijd een vers gerecht op tafel heeft staan. U kunt bepalen wanneer u het gebruikt. Onze satés worden gevacumeerd, waardoor het product nòg beter zijn smaak behoudt. Heeft u over? Dan kunt u het in de koeling of vriezer bewaren.

Adoeh seh, dat is makkelijk toh!!!

Bereidingswijze

Saté:

 1. Verhit de BBQ. Vet het rooster voor het plaatsen in met zonnebloem olie
 2. Zorg dat het rooster goed heet is
 3. Plaatst de saté op de BBQ
 4. Zorg dat de uiteinden van de stokjes niet boven de kolen terecht komen. Dit voorkomt het verbranden en breken van de stokjes.
 5. Draai regelmatig, want de satés zijn snel gaar!
 6. Tip: Trek een stukje van het onderste gedeelte van 1 van de satés af om te kijken of het gaar is. Als dit gaar is, dan kunt u er van uit gaan, dat de rest ook gaar is.
 7. Oven: Plaats de satés op een ingevette bakplaat of een stukje bakpapier. Bak de satés in 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 8. Grill/koekenpan: Bak de satés in een hete pan gedurende 6 – 8 minuten. Draai de satés geregeld.
 9. Serveer de sate’s: Selamat Makan!

Nasi en Mie:

 1. Verhit een wok met 1 of 2 eetlepels zonnebloemolie of margarine op middel laag vuur. (Let op: Geen olijfolie!. Gebruik altijd boter of olie met een neutrale smaak in de Indonesische keuken)
 2. Plaats de nasi of mie in de pan en roer regelmatig om. Doe dit gedurende 6 tot 10 minuten tot het gerecht goed warm is.
 3. Serveer: Selamat Makan!

Satésaus:

 1. Doe de satésaus in een pan.
 2. Verhit langzaam op heel laag vuur. (satésaus verbrandt snel!)
 3. Roer regelmatig en goed over de bodem.
 4. Als de saus te dik wordt, leng het aan met een scheutje water of melk.
 5. Serveer: Selemat Makan!

Houdbaarheid: 

Al onze producten zijn in de koeling te bewaren. Houdbaarheidsdatum is aangegeven op het etiket. Wij adviseren ook deze data te hanteren om de voedselveiligheid te garanderen. Tevens zijn de producten in te vriezen. De satés behouden hun smaak en versheid, mits de verpakking niet is geopend. Nasi, mie en satésaus kunnen ook ingevroren worden, mits goed afgedekt. Ingevroren zijn alle producten minstens 2 maanden houdbaar. Heeft u hier nog verdere vragen over, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Veelgestelde vragen